• darkblurbg

EPS Nederland faciliteert hergebruik EPS in Duiven

EPS Nederland faciliteert hergebruik EPS in Duiven

Groene Allianties de Liemers, de gemeente Duiven, GoClean de Liemers, Wageningen University & Research, EPS Nederland en ATAG Benelux kijken tevreden terug op een nieuwe duurzaamheids-pilot. Op 25 februari lieten deze partijen zien hoe EPS kan worden hergebruikt. EPS is beter bekend als tempex of piepschuim. Voor veel bedrijven vormt dit materiaal een groot deel van de afvalstroom.

Van piepschuim naar piepschuim

Van piepschuim naar piepschuim

Publicatie Leeuwarden Courant, 22 maart 2020 - Gebruikt schoon piepschuim wordt weer nieuw piepschuim. EPS Nederland in Drachten zorgt daarvoor. Als eerste bedrijf van Nederland kreeg het een KIWA-certificering voor circulair ondernemen.

EPS-Nederland ontvangt bijdrage SNN

EPS-Nederland ontvangt bijdrage SNN

EPS (expanded polystyreen) is een ideale verpakking om producten te beschermen tegen schade en om producten zoals bijvoorbeeld medicijnen en aanverwante producten veilig en geconditioneerd te vervoeren. De Europese Commissie stelt zich ten doel, middels de Europese strategie voor kunststoffen in de kringloop economie, om alle kunststofverpakkingen in 2030 te kunnen hergebruiken.

Keten sluiten voor EPS-verpakkingen nu mogelijk

Keten sluiten voor EPS-verpakkingen nu mogelijk

EPS ofwel piepschuim bestaat voor 98% uit lucht, is licht, sterk, isolerend en schokbestendig en daardoor een veelzijdig gebruikte verpakking. Gemeentelijke milieustraten moeten inzamelfaciliteiten bieden voor zowel consumentenverpakkingen als EPS uit de bouw. In EPS-bouwmaterialen zit veelal de inmiddels verboden brandvertrager HBCDD. EPS-verpakkingen uit huishoudelijk afval bevatten doorgaans geen HBCDD. Het Afvalfonds Verpakkingen vergoedt de huishoudelijke stroom namens het verpakkende bedrijfsleven. Terwijl de lat voor recycling van verpakkingen steeds hoger wordt gelegd laat het inzameli…

Social Enterprise NL

Social Enterprise NL

EPS Nederland is aangesloten bij Social Enterprise NL. De visie van Social Enterprise waarin een sociale en duurzame economie de uitgangspunten zijn, sluiten perfect aan op de kernwaarden van EPS Nederland.