• darkblurbg

EPS Nederland is in 2016 opgericht om recycling en materiaalhergebruik van EPS in zijn pure vorm en samenstelling te stimuleren en te verhogen. Daarmee levert EPS Nederland een actieve bijdrage aan de transitie naar een circulaire economie. Het is essentieel om de herbruikbaarheid van producten te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. In samenwerking met gespecialiseerde partners én een eigen innovatief inzamelconcept bieden wij een duurzame ketenoplossing voor afgedankt EPS. Zo wordt afgedankt EPS in Nederland, circulair EPS in Nederland.

Sociale innovatie

EPS Nederland heeft haar businessmodel ontwikkeld op basis van het ‘impact first’ principe, een essentieel onderdeel van sociaal ondernemen. Mede daarom hebben wij de aansluiting gevonden met Social Enterprise. Social Enterprise NL verbindt sociaal ondernemers die het anders doen, die werken naar een inclusieve en circulaire economie waar voor iedereen winst wordt gecreëerd. 

Lees meer over sociale innovatie

Samenwerken aan grondstoffenbehoud

EPS Nederland onderschrijft het Rijksbrede programma Circulaire Economie, ‘Nederland Circulair in 2050’. We zoeken hiervoor actieve verbinding met het onderwijs en gespecialiseerde ketenpartners zoals gemeenten, bedrijven en instellingen.

Lees verder