NIEUWS

EPS Nederland sluit nieuw partnerschap voor hergebruik

Lees nu meer

1728639443893
Afbeeldingonder

GEPUBLICEERD OP: 11-10-2024

EPS Nederland heeft haar productie- en opslagcapaciteit op de sociale verwerkingslocatie in Drachten verdubbeld. Deze uitbreiding stelt ons in staat om 250.000 m3 EPS afval te sorteren en te verwerken en daarmee het groeiend aantal bedrijven, overheden en instellingen in heel Nederland te ondersteunen bij het circulair verwerken van afgedankte kunststoffen.

Samen met partners Soprema en Get2Green breiden we ook het inzamelingsnetwerk door heel Nederland verder uit. Dit stelt de organisatie in staat om meer EPS-afval in te zamelen, te sorteren en te verwerken tot hoogwaardige grondstoffen. Deze grondstoffen worden direct gebruikt voor de productie van (XPS) isolatiematerialen, die vervolgens door Soprema worden terug geleverd aan de Nederlandse bouwsector. Deze korte, efficiënte keten, gecertificeerd door KIWA, draagt bij aan het verduurzamen van de bouwindustrie in Nederland. Daarnaast zorgt deze uitbreiding voor belangrijke maatschappelijke impact in de regio.

EPS Nederland werkt als sociale onderneming nauw samen met de gemeente Smallingerland en biedt via een uitgebreid participatieprogramma vaste werkplekken aan mensen die moeilijk zelfstandig toegang hebben tot de arbeidsmarkt. “Met de uitbreiding van onze capaciteit hebben we nu de mogelijkheid om meer duurzame banen te creëren voor jongeren en andere doelgroepen die extra ondersteuning nodig hebben,” aldus Hendrik Roorda, directeur EPS Nederland.

150 nieuwe bedrijven sluiten zich aan bij EPS Nederland
In 2024 hebben meer dan 150 nieuwe bedrijven zich aangesloten bij het inzamelingsnetwerk van EPS Nederland. Deze groei biedt extra werkgelegenheid voor mensen die begeleiding nodig hebben en versterkt de positie van Drachten als centrum voor circulaire innovatie en sociale inclusie.