WIE ZIJN WIJ

EPS Nederland

Gespecialiseerd ketenpartner

Wet- en regelgeving
Wat is EPS?
Klant worden
Sociaal ondernemen

OVER ONS

EPS Nederland

In 2016 is EPS Nederland opgericht om recycling en materiaalhergebruik van EPS in zijn pure vorm en samenstelling te stimuleren en te verhogen. Daarmee leveren wij een actieve bijdrage aan de transitie naar een circulaire economie. Het is essentieel om de herbruikbaarheid van producten te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren.

EPS Nederland geeft advies, verzorgt de (automatische) inzameling, stelt inzamelmiddelen ter beschikking, biedt online rapportages en garandeert optimaal hergebruik van uw EPS in Nederland. Zo wordt afgedankt EPS in Nederland, circulair EPS in Nederland.

Mockup-foto

Klant worden?

Afbeeldingboven
Afbeeldingonder

PRODUCTINFORMATIE

Over EPS

EPS wordt ook wel piepschuim, tempex of Airpop genoemd. Het wordt veelzijdig toegepast als isolatiemateriaal, verpakking en bouwmateriaal. EPS is een duurzaam en veelzijdig kunststofschuim dat maar voor 2% uit polystyreen bestaat en voor maar liefst 98% uit lucht. Iedere kubieke meter EPS bevat ongeveer 10 miljoen bolletjes, ook wel parels genoemd. Elke parel telt ca. 3.000 gesloten cellen die met lucht gevuld zijn. EPS verpakkingen bieden tijdens het gebruik vele voordelen voor het verpakkend bedrijfsleven, zoals goede schokbestendigheid, hoge isolatiewaarden, is licht in transport en 100% recyclebaar.

Grondstoffenbehoud door hoogwaardig hergebruik van EPS